La MiSto

La MiSto
"La misto". Nu "La mishto". La MiSto, adica la mine. Unde scriu eu ce-mi trece prin cap.

Sa ne cacam pe istorie
     media: 3.67 din 3 voturi

postat de mishu in 2007-03-08 13:18
Dupa cum ne anunta Adevarul din 7 martie, in provincia europeana Vrancea exista un respect deosebit pentru istoria romanilor si, mai ales, pentru Stefan cel Mare . Ca doar Stefan cel Mare a fost ales "Cel mai mare roman".

Citez din articol:
"Vandalizata de asa-zisii turisti, casa Vrancioaiei, altadata emblema regiunii, a devenit azi toaleta publica sau adapost pentru aventurieri
De legendele noastre se alege praful. Am fost de curand la casa Vrancioaiei, in pustietate, pe Dealul Dumbravii, de unde poti vedea cu ochiul liber o parte din Tara Vrancei. Doar peretii mai rezista cu indaratnicie. Vandalizata cu ani in urma, refacuta de localnici, pangarita din nou. Transformata in "cuibusor de nebunii" pentru asa-zisii turisti care ajung in zona. Urmele barbarilor au ramas scrijelite in lemnul tare al salasului ori prin scrumul si excrementele imprastiate in cele doua camarute.
Se cuvine cu aceasta ocazie sa aducem ā€˛multumiri" celor care si-au batut joc de locul acesta. Daca tot si-au lasat "cartea de vizita" incrustata in peretii casei, merita sa le dam si numele. Am copiat toate "mutrele" istorice. Sa incepem cu Moni, Adi si Visinica, sa continuam cu Virgilina si Catalin, pentru a incheia cu Mitica si Andreea. La care trebuie adaugate diversele mesaje anonime. De exemplu, cineva care a trecut pe acolo stia ca in urma lui vine prietena, iar in lipsa unui telefon mobil i-a urat Nicoletei "sa fie fericita". Urmeaza nenumarate expresii pe care hartia nu le poate suporta, asa ca ma fac ca le-am uitat. Dar mi-a atras atentia o scurta "lectie de istorie", scrisa chiar pe usa de la intrare, "predata" in stilul telenovelistic, specific zilelor noastre. "Baba Vrancioaia plus Stefan cel Mare egal love". Frate, apuca-te si scrie un nou manual de istorie, daca stii asa bine ce s-a intamplat intre Stefan si Vrancioaia!"

In concluzie:
Orice roman se lauda ca e patriot. Toti romanii isi dau cu pumnul in piept ca sunt urmasii lui Decebal si ai lui Traian, ca sunt nepotii lui Stefan cel Mare si ai lui Mihai Viteazul, dar cand merg sa vada un monument istoric uita de tot si se transforma in niste vandali. Si scrijelesc prostii pe pereti, ca sa vada lumea ca a mai trecut un prost pe urmele lui Stefan cel Mare. Si daca Stefan cel Mare a facut lucruri mari pentru tara, fac si ei acolo singurul lucru pe care sunt in stare sa il faca: un mare cacat.
Toate tarile din lumea asta incearca sa isi promoveze istoria cat mai bine si sa transforme orice urma cat de mica intr-un monument istoric pe care il valorifica apoi prin turism.
Romanii stiu doar sa se laude in public ca sunt cei mai tari si cei mai patrioti, dar cand raman singuri, fata in fata cu istoria, singurul lucru de care sunt in stare e sa ii intoarca curul si sa se cace pe ea.


Magazin naturist
powered by
www.ABlog.ro

Termeni si Conditii de Utilizare