La MiSto

La MiSto
"La misto". Nu "La mishto". La MiSto, adica la mine. Unde scriu eu ce-mi trece prin cap.

Cum sa dai mass fara internet, direct la cutia de scrisori
     media: 5.00 din 1 vot

postat de mishu in 2006-12-29 00:08
Astazi am primit un mass-message la cutia de scrisori (l-am scanat, e ceea ce se vede mai jos). E o pagina cu un text tiparit. Textul ala e cunoscut, il tot primeam pe mail in mass-uri d-astea cu prezentari in powerpoint cu tot felul de poze si cu texte d-astea filosofice, de zici ca toti mass-mailerii astia au cel putin facultatea de filosofie la baza. Pacat ca nu au discernamant ca sa nu mai streseze pe toata lumea cu prostiile lor. Si cu mesajele alea ca trebuie trimis la 20 de persoane ca, altfel, ai ghinion, iti moare calu’ sau pisica, ti se usuca iedera pe casa, iti cad in fiecare zi muste in ciorba, ti se strica liftul cand trebuie sa urci la etajul 10, ma rog, chestii d-astea.
Dar sa revenim la cazul de azi: mass tiparit si distribuit la cutia de scrisori.
Eu stiu ca mai primeam chestii d-astea acum 10 ani, scrise de mana, cand calculatoarele erau rare si de internet nu auzisera fraierii care pica la mesaje d-astea, dar acum, in era internetului, cand toti fraierii astia au calculator si internet, sa nimeresti un d-asta de moda veche care baga hartii la cutia de scrisori, e cam ciudat.
Chestia e ca fraierul (care s-a si semnat M.L.) avea calculator, ca doar hartia e tiparita, si, cum nu a nascocit el alea, inseamna ca a stat si a copiat din powerpointurile alea intr-un word, l-a tiparit in zeci de exemplare si apoi a mai si umblat ca sa le distribuie. Deci va dati seama ce efort a facut fraierul ca sa dea mass. Asta a fost un mass-mailer motivat. Asta ori a vrut sa isi largeasca targetul mesajelor, ori, mai degraba, si-a numarat persoanele din address book si nu au iesit 20, si s-a panicat si a ales solutia asta ca sa aiba si el noroc.
Oricum, pe mine nu ma atrage foaia aia.
Ii dau un sfat fraierului.
Data viitoare, ca sa faca mesajul mai atractiv, sa printeze direct powerpointul, dar nu cate un slide pe pagina, ca se ingroasa teancul si i se consuma cartusul de imprimanta (desi asta n-ar fi rau), sa faca “handouts”, e o optiune la printare, si vor aparea frumos asezate cate 6 slide-uri pe pagina. Poate asa, cu poze pe scrisorica, va avea mai mult succes in propagarea mass-ului.
Si ma mai intreb: daca alti fraieri vor copia in 20 de exemplare hartia aia si o trimit mai departe, asa cu semnatura ML, norocul la cine vine ? La ML, sau la ceilalti fraieri ? Cred ca ML o fi zis ca asta e cea mai sigura cale sa atraga tot norocul la el. Ca o sa vada norocul toate hartiile alea cu ML si o sa vina la el fuga si o sa castige la loto de anul nou.

PS: Acum mi-a venit ideea. Acolo zice sa trimiti copii exacte ale mesajului. Oare nu au pornit mass-ul aia cu xeroxul de pe langa noi ca sa isi creasca veniturile ? :-)

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
    Magazin naturist
    powered by
    www.ABlog.ro

    Termeni si Conditii de Utilizare