La MiSto

La MiSto
"La misto". Nu "La mishto". La MiSto, adica la mine. Unde scriu eu ce-mi trece prin cap.

De maine nu mai circul cu tramvaiul 14
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de mishu in 2006-11-13 22:28
"Liniile de tramvai 14 si 36 vor circula pe un singur fir intre str. Baicului si Sos. Iancului
Incepand cu ziua de luni 06.11.2006, tramvaiele liniilor 14 si 36 vor reveni pe traseul de baza si vor circula pe Sos. Pantelimon (intre Str. Baicului si Sos. Iancului) in ambele sensuri pe un fir de circulatie (sistem paleta)."

Asa suna comunicatul oficial al RATB referitor la circulatia pe tronsonul Baicului – Iancului, pe care se repara linia de tramvai.
Frumos. Civilizat. Nu se intrerupe circulatia. Se circula pe un singur fir. In sistem paleta. Ma rog, nu stiu ce presupune sistemul paleta, dar e bine ca au un sistem. In teorie.
Practica i-a contrazis, insa, luni 13 noiembrie.
Eu am avut proasta inspiratie sa ma urc in 14 ca sa merg la servici. A mers bine pana la Stadionul National , punctul in care se trece pe un singur fir. Acolo, tramvaiul in care eram eu avea rosu la semaforul special pus pentru trecerea asta. A oprit.
In spatele lui a apucat sa treaca un 46 pe Iancului, dupa care a venit un alt 14 care a tras in spatele celui in care eram eu si a blocat si posibilitatea tramvaielor 5 si 46 sa faca stanga pe Iancului, asa ca in spatele tramvaiului in care eram eu s-a format o coada frumusica. Si din fata nu venea nimic.
Conducatorii tramvaielor din coada au coborat toti si s-au strans in fata comentand. Trecusera vreo 10 minute si din fata nu venea nimic. Asta in conditiile in care traseul respectiv se face in maxim 5 minute.
Din gesturile si comentariile lor am dedus ca si tramvaiele dinspre Baicului stateau pe loc la bifurcatia de acolo.
Un om de pe acolo, care parea "sef de lucrari" s-a dus la panoul care parea sa comande semafoarele. I-a desfacut surubul care il inchidea, l-a deschis, s-a uitat la el, s-a tot uitat pe unde sa lase surubul ala, si pana la urma l-a inchis si i-a pus surubul la loc.
Au continuat sa comenteze si sa gesticuleze. Si nu venea nimic. Deja trecusera vreo 20 de minute si situatia nu parea sa aiba iesire. Din nici o parte nu se misca nimeni.
Am mai stat putin si am coborat din tramvai ca sa iau autobuzul. Insa am vazut ca tocmai aparuse un tramvai in departare, din sens opus.
M-am urcat la loc in tramvai si am asteptat sa treaca trei tramvaie din sens opus.
Au trecut cele trei tramvaie care veneau dinspre Baicului. Acum, parea ca tramvaiul in care eram avea drum liber. S-a miscat putin si s-a oprit. "Seful de lucrari" i-a facut semn sa mearga, dar conducatorul tramvaiului a strigat la el: "Am rosu !". "Seful" s-a uitat la semafor mirat. Intr-adevar era rosu. S-a dus la panoul de control si l-a desfacut. S-a uitat la el. Apoi, probabil i-a oprit alimentarea, ca s-a oprit de tot. L-a repornit. S-a uitat la semafor. Surpriza ! Tot rosu era. Iar s-a uitat la panou. A mai apasat pe cateva chestii pe acolo si, pana la urma, s-a facut verde. Si a strigat: "Gata ! Mergeti !".
Si am plecat.
Si am facut in 5 minute traseul pentru care am asteptat mai mult de 20 de minute. Si am facut si restul traseului in putine minute, pentru ca, desi plouase, desi era luni si soferii erau adormiti, totusi se circula bine si nu era aglomeratie. Pacat ca oamenii cu tramvaiele inca dormeau pe ei.
Si uite de-aia o sa circul eu de maine cu autobuzul.

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
    Magazin naturist
    powered by
    www.ABlog.ro

    Termeni si Conditii de Utilizare