La MiSto

La MiSto
"La misto". Nu "La mishto". La MiSto, adica la mine. Unde scriu eu ce-mi trece prin cap.

Jurnal cu pisica moarta
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de mishu in 2006-10-06 23:02

Locul actiunii: o strada din Bucuresti, la cativa pasi de centru.
Luni dimineata. Pe trotuar, langa poarta unei case unde se pare ca isi are sediul o firma, este intinsa o pisica moarta. Nu stiu ce o fi facut pisica in weekend, dar acum zace acolo. Poate ca si weekendul si l-o fi petrecut in acelasi mod. Ma gandesc ca ar trebui sa vina Salubritatea sa o ia.
Marti dimineata. Pisica e tot acolo. In aceeasi pozitie. Nu s-a miscat deloc. Asta ar fi de inteles, dar ce n-am inteles e ca nici altcineva nu a miscat-o de acolo. Am citit undeva ca se poate face motorina din pisici moarte. Ma gandesc ca ar trebui sa vina petrolistii sa o ia de acolo.
Miercuri dimineata. Pisica e tot acolo. Nici pana acum nu s-a miscat. Poate ca o fi incercat ea sa plece, dar se pare ca nu a reusit. Nu mai stiu cine ar trebui sa vina sa o ia. Imi vine sa cant slagarul "La firma la poarta / e o pisica moarta". Poate aude cineva.
Joi dimineata. Pisica a disparut. S-o fi saturat si a plecat. Sau poate ca au venit petrolistii sa o ia pentru motorina. Sau poate ca a venit Salubritatea sa o ia. Nu cred, mai degraba petrolistii.

Prizonieri la banca
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de mishu in 2006-10-06 17:21

E seara ? Nu ai bani la tine ? Nu stii unde sa iti petreci seara ? Nasol.
Cum ? Ai card Raiffeisen ? Pai de ce nu zici asa ! S-a rezolvat !
Mergi la Raiffeisen Pantelimon. Bancomatul e intr-o mica incapere, la intrarea in banca. Ca sa poti intra trebuie sa treci cardul prin dispozitivul de pe usa. Treci cardul prin dispozitiv. Se deschide usa. Intri. Inchizi usa. Scoti bani de la bancomat. Si gata. Ai bani, te poti distra. Cum unde sa te distrezi ? Chiar acolo, langa bancomat. Oricum, de iesit nu mai poti iesi. Nu exista nici un buton, nici un dispozitiv, nimic, pentru deschis usa. Tragi de usa degeaba. Daca ai noroc si esti mai fortos, ai posibilitatea sa tragi mai tare si sa se desprinda usa din incuietoarea aia smechera. Daca nu, atunci stai si astepti pana cand ai sansa sa mai vina cineva la bancomat, ca sa bage cardul sa deschida usa de afara si sa iesi si tu de acolo.
Prima data cand am vazut, acum o luna, am ramas inauntru. Noroc ca era putin mai devreme si a iesit cineva din banca si a deschis usa cealalta, care e cu cheie.
Evident, exista solutii sa luati bani fara sa ramaneti blocati inauntru. Cel mai comod e sa mergeti cate doi. Unul tine usa si unul scoate banii.
Daca esti singur, e ceva mai greu. Dar exista solutie. Chiar am vazut-o pusa in practica de cineva. Stai asa, mai intr-o parte. Intinzi piciorul drept.Tii usa cu el, ca sa nu se inchida. Apoi cu mana stanga (sau dreapta, dar e mai incomod) bagi cardul si apesi tastele bancomatului ca sa iti scoti banii. Iei banii si revii la pozitia normala si iesi.
Aseara am fost din nou la bancomat. Am vazut o fata inauntru si un baiat afara. Fata avea card, ca asa intrase, insa nu mai putea iesi. Tragea de usa in speranta ca o sa cedeze si o sa poata iesi. Baiatul de afara nu avea card pentru a deschide usa cu minunatul dispozitiv. Dar impingea si el si incerca sa o scoata pe fata. Pana sa ajungem langa ei au reusit sa deschida usa. Forta a invins "inteligenta" incuietorii. Am intrat si noi. Eram doi, asa ca am rezolvat cu solutia simpla: unul la usa si unul la bancomat. In urma noastra au mai intrat doua persoane. Le-am explicat sa fie atenti si nu cumva sa intre amandoi si sa lase usa sa se inchida. S-au uitat si ei la usa si ne-au multumit.
Asa ca, tineti minte. Daca intr-o seara vedeti pe cineva in camaruta cu bancomatul de la Raiffeisen Pantelimon facand semne disperate, mergeti si ajutati-l sa iasa. Altfel, veti citi a doua zi in ziar ca cineva si-a petrecut noaptea langa un bancomat.


Magazin naturist
powered by
www.ABlog.ro

Termeni si Conditii de Utilizare